Warmtepompen

Warmtepompen zijn in de volgende verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:

• warmtepomp-boilers voor opwekking van warmtapwater uit de afgevoerde warme  ventilatielucht; • warmtepompen voor de opwekking van warmwater, ten behoeve  van de c.v./vloerverwarming, door middel van onttrekking van warmte uit het  grondwater.

Warmtepompen zijn zeer interessant voor toepassingen met vloer-en  wandverwarmings-systemen (bijvoorbeeld 32°C – 25°C en/of lage watertemperatuur  radiatoren (bijvoorbeeld 55°C – 45°C).

Hiermee kunnen zeer hoge rendementen behaald worden (afhankelijk van de  watertemperatuur van het te verwarmen systeem) en kunnen er Coëfficient Of  Performance- (C.O.P.) waarden worden bereikt van 320% tot 520%.

Deze systemen zijn zeer geschikt voor de wat grotere woningen en gebouwen  en/of kantoren vanwege de zeer grote fiscale voordelen.
Algera BV heeft  al warmtepompen geïnstalleerd in kantoren en gebouwen voor zowel de verwarming  als de koeling, en ook in varkens- en kalver-mesterijen voor het verwarmen van  duizenden liters warm tapwater per dag.

 

 

Algera overgenomen door Mensonides

Het installatiebedrijf Mensonides uit Harlingen heeft per 1 januari 2021 Algera Installatietechniek uit Beetgum overgenomen.

Kijk voor meer informatie op: www.mensonides.nl