Centrale verwarming

Centrale verwarming is een combinatie van diverse elementen:

  • Ketels
  • Radiatoren
  • Thermostaten

 

De ideale verwarming

Iedere situatie en iedere ruimte heeft afhankelijk van het gebruik zijn eigen  ideale verwarming. Voor verblijfsruimten kan bijvoorbeeld vloerverwarming,  radiatoren of luchtverwarming worden toegepast.

Afhankelijk van de vloerbedekking, bijvoorbeeld tapijt, parket of plavuizen,  zal een keuze moeten worden gemaakt tussen de verschillende systemen, of  combinaties van systemen.
In natte ruimten is vloerverwarming in  combinatie met een designradiator ideaal. In werkplaats, garage of bijkeuken is  een regelbaar radiatorsysteem de beste oplossing. Voor elke situatie kan een  transmissieberekening worden gemaakt. Wij hebben alleen het allerbeste.  Vloerverwarming is zeer behaaglijk en een mooie manier om je huis egaal te  verwarmen.

Dit is slechts een kleine greep uit de door ons te leveren systemen.

C.V.ketels

Centrale verwarmingsketels zijn er in vele soorten en uitvoeringen, echter is  het bij centrale verwarming wel zo dat een apparaat vast zit aan de woning en de  installatie, dus als u een verkeerde keus heeft gemaakt is dit niet snel weer te  verwisselen en brengt dus ook nog eens heel wat kosten met zich mee. De  c.v.-ketel is eigenlijk de motor van een centrale verwarming en moet bij de  woning en het gebruik van de bewoners passen, en afhankelijk van het gebruik en  de woning zal er gekozen moeten worden voor de ketel die hier bij past. Daarom  is het heel belangrijk dat u zich door de vakmensen van Algera BV goed laat  adviseren, wát voor een c.v.-ketel bij uw installatie en uw gebruik past. Daar  komt nog een steeds belangrijker aspect bij van b.v. het onderhoud, hoe  gemakkelijk en snel kan dat uitgevoerd worden.

Keuze van het systeem

Iedere situatie en iedere ruimte heeft afhankelijk van het gebruik zijn eigen  ideale verwarming. Voor verblijfsruimten kan bijvoorbeeld vloerverwarming,  vloerverwarming met geïntegreerde ventilatie, radiatoren, konvektoren,  wandverwarming of luchtverwarming worden toegepast. Afhankelijk van de  vloerbedekking, bijvoorbeeld tapijt, parket of plavuizen, zal een keuze moeten  worden gemaakt tussen de verschillende systemen of combinaties van systemen. In  natte ruimten is vloerverwarming in combinatie met een designradiator  ideaal. In werkplaatsen, garage of bijkeuken is een regelbaar radiatorsysteem  de beste oplossing. Om een zo energie-zuinig mogelijke installatie in uw  woning te installeren zal er eerst goed moeten worden gerekend, wat zich in  korte tijd weer terugbetaald. Voor elke situatie kan een transmissieberekening  en leidingberekening worden gemaakt. Wij maken voor u alleen het allerbeste.

Leidingen

C.V.-leidingen zijn er natuurlijk ook in verschillende materialen en  kwaliteiten, zoals staal-, dunwandig staal-, koper- en/of kunststof.

Al deze materialen zijn prima materialen, alleen moeten ze wel bij uw  installatie passen, dus is een goed advies en een goede keuze zeer belangrijk  voor de levensduur, geluidshinder en behaaglijkheid.

Radiatoren

Ook bij radiatoren en konvektoren zijn er verschillen in kwaliteiten en  rendementen. Hier geldt ook dat de radiatoren en/of konvektoren de elementen  zijn die de door de ketel geproduceerde warmte aan het vertrek moeten afgeven.

Wanneer van de vertrekken geen goede transmissie-berekening is gemaakt, kan  er ook geen goede radiator-selectie worden gemaakt, en zal uw energie-verbruik  nadien onverantwoord hoog zijn.

Ook hier geldt weer: eerst een werkelijke transmissie-berekening laten maken  met radiator-selectie op basis van water- en vertrek-temperatuur, en dan pas  kopen en installeren.

Algera BV heeft de technische mensen en de computerberekenings-programma’s  hiervoor en kan dit perfect voor u berekenen en uitvoeren.

Temperatuur-regelingen (thermostaten)

De temperatuur-regeling van de c.v.-installatie is voor het comfort zeer  belangrijk, maar minstens zo belangrijk is als alle componenten van de  installatie goed op elkaar zijn afgesteld, zoals ketel, radiatoren,  radiatorkranen, thermostatische radiatorventielen in kombinatie met  voetventielen. Is de kamerthermostaat wel een passende thermostaat bij uw  ketel en hoe is hij ingesteld en afgeregeld? Al deze bovengenoemde aspecten  hebben zeer grote invloed op uw energie-verbruik en het comfort.

 

 

 

Algera overgenomen door Mensonides

Het installatiebedrijf Mensonides uit Harlingen heeft per 1 januari 2021 Algera Installatietechniek uit Beetgum overgenomen.

Kijk voor meer informatie op: www.mensonides.nl