Stralingswarmte

Het is altijd een bijzondere opgave om grote ruimtes als fabriekshallen,  loodsen, kerken en sporthallen te verwarmen. Bovendien stelt men steeds hogere  eisen aan het comfort in deze ruimtes. De Stralings-Verwarming-Systemen van ons  bieden U een toegesneden oplossing voor een aangenaam verblijfs- en werkklimaat  in grote ruimtes, uiteraard met zeer lage energie-kosten.

U kunt denken aan een aanzienlijke energiebesparing van 20% tot 50%.

Door plaatsing van een Stralings-Verwarming-Systeem boven in de ruimte, gaat  er geen kostbaar vloeroppervlak verloren en kan door zijn specifieke vormgeving  esthetisch verantwoord worden geïnstalleerd. Bovendien kunt u het  Stralings-Verwarming-Systemen ook fraai in het plafond integreren of achter een  sierrooster plaatsen.

 

Stralings-Verwarming-systemen

Een stralingsverwarming is een verwarmingssysteem met één of meerdere  branders, afhankelijk van de grootte van het gebouw. De werking van het  systeem is het beste te vergelijken door middel van een voorbeeld.

Voorbeeld: Als men met bewolkt koud weer buiten staat en de wolken  verdwijnen voor de zon, dan voelt dit aangenaam aan door de directe straling.

Stralingsverwarming verwarmt mensen en oppervlakten, géén lucht! Het aan  te stralen oppervlak wordt verwarmd, waardoor een warme laag op de werkvloer  onstaat. Dat is het principe van een donkerrood stralingsverwarming-systeem. Met  dit systeem zijn energie-beparingen te behalen van soms wel 50% of meer.

Hoe werkt het?

De werking van het systeem is als volgt:

De stralingsbuis wordt warm door de verbranding van gas door middel van één  of meerdere branders in de verbrandingspijp(en).

De warmte die hierdoor in de verbrandingsbuis ontstaat, wordt via de  vacuümpomp aangezogen en door het systeem verdeeld. Dit geeft een gelijkmatige  warmte af aan de stralingspijp, wat door de aluminium reflektoren wordt  gereflecteerd naar beneden, waar mensen, vloer en machines worden verwarmd.