Airconomy

Het 3 in 1-systeem (Vloerverwarming – Ventilatie – Koeling)

Het Airconomy 3- in 1-vloerverwarmings-systeem, is door zijn drie  mogelijkheden uniek wat betreft vloerverwarming, ventilatie en koeling.

 

Verwarmen met Airconomy

Dit gebeurt door middel van vloerverwarming. Warm water stroomt door een  buizenstelsel in de vloer en verwarmt uw vloer tot een verantwoorde temperatuur.

De aangename stralingswarmte van een vloerverwarmingssysteem wordt als zeer  comfortabel ervaren. De verwarmde vloer is een prima speelplaats, zonder  gevaarlijk scherpe hoeken.

 

Ventileren met Airconomy

Gebalanceerde ventilatie met warmte-terugwinning wordt in nieuwbouwwoningen  en gebouwen steeds vaker toegepast. Een groot probleem hierbij is het plaatsen  van de vele kanalen, en geluidsoverdracht via de kanalen naar aangrenzende  vertrekken. Bij het Airconomy-systeem zijn deze kanalen in de vloer  geïntegreerd, en wordt de ventilatielucht door speciale nokken-systeemplaten  geruisloos en met een lage luchtsnelheid in uw woning ingebracht. Dus geen tocht  en geen geluid! Tevens wordt de lucht door middel van de vloerverwarming  positief beïnvloedt.

Door de speciaal instelbare roosters stroomt dan de juiste hoeveelheid  gefilterde schone lucht in de ruimte.

 

Koelen met Airconomy

Met uw Airconomy-systeem kunt u op twee manieren koelen:

In de zomer wordt er gebruik gemaakt van de temperatuur van het grondwater  via een “bodem-water-wisselaar”, wat door de vloerverwarming wordt gestuurd,  waardoor uw vloer koud gaat aanvoelen en de ruimte daardoor ook gaat afkoelen.  Tevens zal deze de ventilatielucht ook beïnvloeden waardoor er koelere lucht de  ruimte in stroomt.

Een andere mogelijkheid is door gebruik te maken van een zogenaamde “bodem-lucht-wisselaar”. Dit is een kunststof buis met een bepaalde diameter,  welke op een diepte van ongeveer één à twee meter in de grond wordt gelegd. De  benodigde ventilatielucht voor uw woning wordt door deze buis aangezogen. In de  zomer zal de relatief hoge temperatuur van de buitenlucht in de buis afkoelen,  terwijl in de winter de koude buitenlucht in de buis een hogere temperatuur zal  aannemen.

 

Comfortabel klimaat

Middels geavanceerde regeltechniek wordt de installatie op verschillende  punten in de gaten gehouden. Ruimte-temperatuur, vloertemperatuur en  ventilatielucht worden op verantwoorde wijze ingeregeld, en zorgen ervoor dat er  een duidelijk beter klimaat ontstaat dan met tradionele systemen.

 

Economisch

Het Airconomy-systeem is om verschillende redenen economisch zeer  aantrekkelijk. Vanwege het gelijkmatig verwarmde vloeroppervlak en de  geregelde ventilatielucht, is het mogelijk met minder energie een uitstekend  leefklimaat te realiseren. Ervaring leert ons dat de ruimtetemperatuur gemiddeld  met 2°C verlaagd kan worden, wat een energiebesparing van 12% op kan  leveren.